Les farines que tenim
són processades amb molins de pedra, sense refina. Així aconseguim obtenir tots els nutrients
que ens proporcionen els cereals com vitamines i minerals que són indispensables
per el nostre organisme i el sistema nerviós. Dos parts importants del grà que
cal conservar són: el germen (gran quantitat de vitamines, sals minerals,
proteïnes i àcids grassos essencials) i la capa aleurona (rica en proteïnes,
enzims i vitamines) on per conservar-los es necessari una moltura a través d’un
molí de pedra.
És un procés lent on
s'obté una farina sense escalfament i per tant, conserva tot els enzims,
fibres i nutrients per tal de facilitar la fermentació i com a conseqüència
tenim una millor digestió del midó i també un increment del gust i aroma del
pa.
1- Coberta externa i coberta interna, rica en fibres i vitamines, a més de proteïnes i minerals.
2- Endosperma, d'on surt la farina, compost per sucres reductors, midó
i un complex de proteïnes anomenades gluten.
3- Capa aleurona, una capa molt fina que envolta la farina del grà i és
molt interessant perquè conté proteïnes d’alt valor biològic.
4- Germen, part que donaria lloc a una nova planta, ric en proteïnes d’alt
valor biològic, àcids grassos essencials, vitamines i minerals. Les vitamines
del grup B presents en el germen són necessàries per l’equilibri nerviós i la
vitamina E, és molt actiu contra l'esterilitat, l’asma, la diabetis i alguns
tipus de càncer.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada