MOLTURA DE PEDRA


Les farines que tenim són processades amb molins de pedra, sense refina.  Així aconseguim obtenir tots els nutrients que ens proporcionen els cereals com vitamines i minerals que són indispensables per el nostre organisme i el sistema nerviós. Dos parts importants del grà que cal conservar són: el germen (gran quantitat de vitamines, sals minerals, proteïnes i àcids grassos essencials) i la capa aleurona (rica en proteïnes, enzims i vitamines) on per conservar-los es necessari una moltura a través d’un molí de pedra.

És un procés lent on s'obté una farina sense escalfament i per tant, conserva tot els enzims, fibres i nutrients per tal de facilitar la fermentació i com a conseqüència tenim una millor digestió del midó i també un increment del gust i aroma del pa.















1-      Coberta externa i coberta interna, rica en fibres  i vitamines, a més de proteïnes i minerals.

2-      Endosperma, d'on surt la farina, compost per sucres reductors, midó i un complex de proteïnes anomenades gluten.

3-      Capa aleurona, una capa molt fina que envolta la farina del grà i és molt interessant perquè conté proteïnes d’alt valor biològic.

4-      Germen, part que donaria lloc a una nova planta, ric en proteïnes d’alt valor biològic, àcids grassos essencials, vitamines i minerals. Les vitamines del grup B presents en el germen són necessàries per l’equilibri nerviós i la vitamina E, és molt actiu contra l'esterilitat, l’asma, la diabetis i alguns tipus de càncer.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada