PERQUÈ UTILITZEM FARINA ECOLÒGICA


Els nostres cereals són sembrats i abonats amb matèria orgànica sense utilitzar fertilitzant químic de síntesi, ni pesticides ni herbicides i són varietats antigues que no han sofert cap modificació genètica. Una vegada recollits, emmagatzemats en sitges i més tard mòlts, en cap d’aquest procés està permès la utilització de cap pesticida químic de síntesi.



En canvi, els cereals en l’agricultura convencional reben els següents tractaments:

1-      Primerament, el grà és recobert per un fungicida químic de síntesi abans de la sembra.
2-      Si el cereal és un híbrid (creuament de varietats per obtenir millor rendiment), un agent químic de hibridació és utilitzat per ruixar sobre les flors masculines per tal de ser fecundada amb un altre pol·len de varietats propers i així obtenir una nova varietat.

3-      Abans i després de la germinació es tiren grans quantitats de fertilitzants químic de síntesi (Nitrogen, fòsfor i potassi).
  
4-      Abans i després del germinat és fa un tractament d’herbicida per protegir les plantes de les males herbes.

5-      Poden utilitzar hormones de creixement per regular la planta, per tal de que no creixi molt la tija i com a conseqüència el perill de tombar-se.

6-      També poden utilitzar-se diversos tractaments de pesticides per lluitar contra els organismes vius no desitjats.

7-      El final de la maduració dels cereals, si és atacat per fongs, s’utilitza un tractament amb fungicides.

8-      Un cop ensitjats reben diversos tractaments per evitar que proliferin els fongs, insectes i també per evitar que es produeixi un enranciment de la farina.

9-      En la moltura rep clorur de nitrosil, aquest compost és un millorant per evitar que la farina s’enganxi a pastadora i és absorbit pel gluten creant uns pans més esponjosos.

10-   Tot seguit rep un tractament per aconseguir un màxim blanquejat  que en processos naturals s’aconseguiria en varies setmanes, reben substàncies com metilcel·lulosa facilitant la capacitat de retenció de l’aigua i així retardar l'enduriment del pa.

11-    S’afegeixen sulfats i fosfats per afavorir el creixement del llevat i alfa-amilases per tal d’incrementar la velocitat de fermentació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada